Ι.F Motorsports

Friday, January 20, 2012

WRC Mini Couper - Monte Carlo 2012

Οι φίλοι των αγώνων ράλι γιορτάζουν διπλή επάνοδο αυτή την εβδομάδα με τον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA 2012. Παρά το ότι η MINI WRC Team παίρνει μέρος στο Monte Carlo Rally για πρώτη φορά, είναι ένας αγώνας στον οποίο το Mini-Cooper ‘S’ κέρδισε τρεις φορές τη δεκαετία του ᾿60 και επιστρέφει στο ημερολόγιο WRC για πρώτη φορά από το 2008.

Το ΜΙΝΙ brand θα εκπροσωπήσουν οι Dani Sordo (ES) & Carlos del Barrio (ES) με το MINI John Cooper Works WRC με τον αριθμό 37, καθώς και οι νεοφερμένοι στην εργοστασιακή ομάδα Pierre Campana (FR) & Sabrina de Castelli (FR), με ένα ίδιο αυτοκίνητο με αριθμό 52. Ο Sordo, βετεράνος του WRC με 91 εκκινήσεις, απέδειξε την ταχύτητά του πέρσι κερδίζοντας δύο θέσεις στο βάθρο για την ομάδα σε Γερμανία και Γαλλία, στα πλαίσια της δοκιμαστικής χρονιάς. Ο Campana έκανε ντεμπούτο στο WRC με ένα ιδιωτικό ΜΙΝΙ το 2011 και στο Ράλι Γαλλίας τερμάτισε στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης. Το Ράλι Monte Carlo δεν του είναι άγνωστο καθώς πέρσι κέρδισε το IRC 2WD Cup, ενώ το 2008 έτρεξε σαν συνοδηγός. Την καριέρα του Pierre υποστηρίζει η Γαλλική ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού FFSA η οποία στάθηκε επίσης στο πλευρό του Sébastien Loeb (FR) στις αρχές της καριέρας του.

Για το 2012, ο David Richards μεταβιβάζει το ρόλο του αρχηγού της ομάδας στον τεχνικό διευθυντή Dave Wilcock. Ο Wilcock θα συνδυάζει τους δύο ρόλους και θα έχει την υποστήριξη του team manager, Campbell Roy. Ο Richards θα εξακολουθήσει να έχει την επίβλεψη της MINI WRC Team και θα εποπτεύσει πολλούς από τους αγώνες του 2012, καθοδηγώντας τον Wilcock στο νέο του ρόλο. «Πρόθεσή μου ήταν να σταθώ λίγο πιο πίσω κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν της ομάδας και να μεταφέρω την ευθύνη στον Dave» δήλωσε ο David Richards, πρόεδρος της Prodrive. «Τον τελευταίο χρόνο αποδείχτηκε ότι έχει τα κατάλληλα προσόντα για να ηγηθεί της ομάδας και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η MINI WRC Team θα συνεχίσει να γίνεται όλο και ισχυρότερη υπό τη διεύθυνσή του.

Και οι δύο οδηγοί ήταν στη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για δοκιμές πριν τον αγώνα. Ο Campana οδήγησε τη Δευτέρα και ο Sordo την Τρίτη. Στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε περιοχές με χιόνι και οδήγησαν μισή μέρα ο καθένας.

DaveWilcock, Αρχηγός Ομάδας:«Θα ήταν εκπληκτικό να συμμετείχαμε στο Ράλι Monte Carlo για πρώτη φορά μετά από 40 και πλέον χρόνια και να επαναλαμβάναμε τα κατορθώματα των πρώτων Mini Cooper της δεκαετίας του ᾿60. Όμως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές γι’ αυτό τον αγώνα γιατί η επιλογή ελαστικών σε μερικές ειδικές διαδρομές καλυμμένες με χιόνι είναι κατά κανόνα λαχείο. Μεγάλο μέρος της διαδρομής παραμένει νέο για όλους και έχουμε αποδείξει το 2011 πόσο ανταγωνιστικό είναι το MINI John Cooper Works WRC. Ξέρω ότι ο Dani ανυπομονεί να ξαναγυρίσει στο τιμόνι, ενώ ο Pierre ενδιαφέρεται να εντυπωσιάσει τους ντόπιους οπαδούς του».

Dani Sordo (MINI John Cooper Works WRC Νο37):«Είναι ένα ράλι που μου αρέσει πολύ γιατί έχει εξαιρετικές διαδρομές. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φορές το έχω κάνει – μάλλον τρεις. Κάναμε δοκιμές και πήγαν πολύ καλά, και είμαι ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο. Το σημαντικότερο είναι η δοκιμή των ελαστικών, κάτι που έγινε με τη συνεργασία της Michelin, ξέρω λοιπόν ότι έχουμε κάποια πολύ καλά ελαστικά. Το θέμα είναι οι συνθήκες καθώς – αν και στεγνές και με λίγο χιόνι προς το παρόν μπορεί να μεταβληθούν πολύ γρήγορα».

Pierre Campana (MINI John Cooper Works WRC No 52):«Είμαι ενθουσιασμένος που με επέλεξε η ομάδα του MINI για να τρέξω στο Monte Carlo μετά τα περσινά μας επιτεύγματα. Είναι ένα ράλι που γνωρίζω καλά και το απολαμβάνω. Κέρδισα εκεί πέρσι στην κατηγορία 2WD, γι αυτό και χαίρομαι που φέρνω την εμπειρία μου και θα δείξω τις ικανότητές μου σε έναν τόσο ανταγωνιστικό θεσμό. Ευχαριστήθηκα την οδήγηση του MINI John Cooper Works WRC στο WRC και στο Γαλλικό πρωτάθλημα το 2011 με Drive-Pro και την υποστήριξη της Γαλλικής Ομοσπονδίας και με τιμά το γεγονός ότι μπορώ να συνεχίσω τη σχέση μου με αυτό τον εκπληκτικό κατασκευαστή το 2012 με τη συμμετοχή μου στο Monte Carlo».

Mini