Ι.F Motorsports

Sunday, October 2, 2005

F1 Oκτώβριος 05


Ο Αλόνσο .. και εμείς!

Τα Ισπανικά πρωτοσέλιδα - όπως και τα δικά μας, συνήθως κατακλύζονται από τίτλους που αφορούν την «μπάλα».
Ποσό μοιάζουμε οι παροικούντες την Μεσόγειο θα πείτε.. Και όμως, τα Ισπανικά πρωτοσέλιδα την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, άλλαξαν και
για πρώτη φορά αναφερόντουσαν όλα στην κατάκτηση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος οδηγών F1 από έναν συμπατριώτη τους -κάτι που φυσικά δεν αναμένεται συμβεί ποτέ στην Ελλάδα μας.
Ο 24χρονος Φερνάρντο Αλόνσο. κατάφερε- κόντρα στα προγνωστικά που στην αρχή της σεζόν βλέπανε Σουμάχερ, με όπλα τη σταθερότητα και τη μεθοδικότητα, να γίνει ο νεώτερος οδηγός στην ιστορία του θεσμού που κατέκτησε αυτόν τον τίτλο. Πίσω από αυτόν τον θρίαμβο κρύβεται το ενδιαφέρον της Ισπανίας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αυτοκίνητο, μια υγιής οικονομία που λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς και μια κουλτούρα αυτοκίνησης που έχει καλλιεργηθεί σχεδόν έναν αιώνα τώρα. Δείτε πόσες πίστες έχει η Ισπανία και πόσες είναι οι διακρίσεις των Ισπανών οδηγών στους αγώνες μοτοσικλέτας, για παράδειγμα.
Στην Ελλάδα οι αγώνες αυτοκινήτου ήταν και θα παραμείνουν «ψηλά γράμματα» για τις εφημερίδες, η αγορά λειτουργεί κατά λάθος και από κουλτούρα… οι εκατόμβες των νεκρών στους «Μαλιακούς» κάθε Σαββατοκύριακο μιλούν από μόνες τους.
Έτσι οι αγώνες αυτοκινήτου αδυνατούν να γεννήσουν πρότυπα στα μάτια της νεολαίας μας και όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε θεσμούς, όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, νοιώθουμε πως είμαστε καταδικασμένοι να παλεύουμε μέσα σε μια γραφική πραγματικότητα που παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο για εμάς τους ίδιους. Μοιάζουμε με τους Ισπανούς? Ναι, ίσως στο ελαιόλαδο… αλλά και για αυτό διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις…