Ι.F Motorsports

Tuesday, September 8, 2009

Ράλι Αυστραλίας (3 – 6 Σεπτεμβρίου 2009)

Μετά από τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Citroën C4 WRC κατέχοντας ήδη την πρώτη θέση στον τερματισμό του Ράλι Αυστραλίας, οι τεχνικοί έφοροι διαπίστωσαν ότι ένας σύνδεσμος στην εμπρός αντιστρεπτική ράβδο του C4 του Sébastien Loeb, δεν ήταν ίδιος με αυτόν που απεικονίζεται στην φωτογραφία της ομολογκασιόν.

Μετά από την δήλωση των εκπροσώπων της ομάδας της Citroën Racing, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι όλα τα C4 WRC συμμετείχαν στον αγώνα με το ίδιο εξάρτημα, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να επιβάλλουν ποινή 1 λεπτού και στα τρία αυτοκίνητα της ομάδας.

Ο επικεφαλής της Citroën Racing, Olivier Quesnel, δήλωσε για την απόφαση αυτή των αγωνοδικών: «Αποδεχόμαστε την απόφαση των αγωνοδικών, αφού ο σύνδεσμος που φαίνεται στη φωτογραφία της ομολογκασιόν δεν είναι ίδιος με αυτόν που υπήρχε στο αυτοκίνητο. Βέβαια, αυτό το στοιχείο δεν βελτίωσε ούτε την επίδοση, ούτε την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Ήταν απλά ένα διοικητικό λάθος και φυσικά δεν υπήρχε δόλος ή επιθυμία να κλέψουμε.

Εκ μέρους της ομάδας, εγώ ο ίδιος προσωπικά, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον Sebastien Loeb και τον Daniel Elena, οι οποίοι κατάφεραν να σημειώσουν μία σπουδαία νίκη στις ειδικές διαδρομές της Αυστραλίας».

Sébastien Loeb: «Είναι φανερό ότι είμαι πολύ απογοητευμένος, αλλά πρέπει να το δεχθούμε από τη στιγμή που πρόκειται απλά για την εφαρμογή των κανονισμών. Αντί να είμαστε έναν βαθμό πίσω από τον Hirvonen, ξαφνικά βρεθήκαμε να πρέπει να καλύψουμε διαφορά πέντε βαθμών. Αυτό φυσικά και περιπλέκει την προσπάθεια μας να κατακτήσουμε τον έκτο συνεχόμενο τίτλο, αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την επιθυμία και την αποφασιστικότητά μας να κερδίσουμε στην Ισπανία…».


Τελική κατάταξη του Ράλι Αυστραλίας

1. Hirvonen/Lehtinen Ford Focus 2h53’06’’5

2. Loeb/Elena Citroën C4 +47’’5

3. Sordo/Marti Citroën C4 +1’04’’6

4. Latvala/Antilla Ford Focus +1’52’’0

5. Ogier/Ingrassia Citroën C4 + 2’23’’3

6. Wilson/Martin Ford Focus +5’26’’3

7. H. Solberg/Menkerud Ford Focus +7’17’’8

8. Villagra/Perez Companc Ford Focus +7’39’’4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1. Mikko Hirvonen 78 βαθμοί

2. Sébastien Loeb 73 βαθμοί

3. Dani Sordo 50 βαθμοί

4. Jari-Matti Latvala 36 βαθμοί

5. Henning Solberg 29 βαθμοί

6. Petter Solberg 25 βαθμοί

7. Matthew Wilson 23 βαθμοί

8. Sébastien Ogier 20 βαθμοί

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ :

1. Citroën Total WRT 133 βαθμοί

2. BP Ford Abu Dhabi 120 βαθμοί

3. Stobart Ford 69 βαθμοί

4. Citroën Junior Team 37 βαθμοί

5. Munchi’s Ford 21 βαθμοί

Citroen