Ι.F Motorsports

Monday, January 25, 2010

Hirvonen και Ford Fiesta S2000

Οι Mikko Hirvonen & Jarmo Lehtinen κέρδισαν στο θρυλικό Ράλι Monte Carlo με το νέο Ford Fiesta S2000 της M-Sport αφού προηγήθηκαν από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα στο αγωνιστικό ντεμπούτο του αυτοκινήτου.
Οι επίσημοι οδηγοί της ομάδας της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA πάλεψαν με τις επικίνδυνες χειμερινές συνθήκες στα βουνά της Νότιας Γαλλίας και κατάφεραν να τερματίσουν στο διάσημο λιμάνι του Μονακό με πλεονέκτημα 1 λεπτού & 51,4 δευτερολέπτων.
Το Fiesta S2000 είναι προϊόν της M-Sport, εταίρου της Ford σε αγώνες ράλι, και το πενθήμερο Monte Carlo Rally ήταν το πιο σκληρό ξεκίνημα. Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν έσφαλε πουθενά στα 405.01km του αγώνα, σηματοδοτώντας μία τέλεια αρχή της σεζόν του 2010 για τους Hirvonen & Lehtinen.
Η εμπειρία των Φιλανδών οι οποίοι ήρθαν δεύτεροι στην κατάταξη που παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2009, αποδείχτηκε ανεκτίμητη στο τιμόνι του συναρπαστικού νέου Fiesta S2000. Το ράλι λειτούργησε σαν ιδανική προθέρμανση για τη νέα σεζόν του WRC, που ξεκινά τον ερχόμενο μήνα στη Σουηδία.
Το Monte Carlo Rally ήταν ο πρώτος γύρος του Intercontinental Rally Challenge (IRC) στο οποίο συμμετέχει επίσημα η M-Sport, ενώ το αφεντικό της εταιρίας, ο περιχαρής Malcolm Wilson, παρακολούθησε τη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη του τελευταίων χιλιομέτρων στο service park όπου ο Hirvonen οδήγησε με ασφάλεια το Fiesta S2000 στη νίκη.
Χιόνι και πάγος είχαν καλύψει τους ορεινούς δρόμους των περιοχών Ardèche και Alpes-Maritimes και τα επίπεδα πρόσφυσης μεταβάλλονταν συνεχώς στις ολισθηρές συνθήκες. Ωστόσο, τα ελαστικά Pirelli ήταν κατάλληλα για τον καιρό και ο Hirvonen δεν έκανε το παραμικρό λάθος στις 15 ειδικές διαδρομές. «Το Monte Carlo Rally θεωρείται ένα από τα παγκοσμίως σημαντικότερα ράλι και είναι συγκλονιστικό να κερδίζεις εκεί» δήλωσε ο 29χρονος Hirvonen. «Είναι ένας μεγάλος, σκληρός αγώνας και οι συνθήκες έκαναν την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη. Το αυτοκίνητο συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα αλλά τα πάντα λειτούργησαν άριστα από το πρώτο χιλιόμετρο. Αποτελεί φόρο τιμής για όλη την ομάδα, και κυρίως για τους ανθρώπους που έχουν προσπαθήσει τόσο πολύ τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
«Το ξεκίνημα της σεζόν με μία νίκη ενισχύει πολύ την αυτοπεποίθηση μας. Απολαμβάνω τη χαρά της νίκης και θέλω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό όταν ξεκινήσει το WRC τον ερχόμενο μήνα στη Σουηδία» πρόσθεσε ο Hirvonen.
Ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport Wilson δήλωσε: «Είναι ένα ονειρεμένο ντεμπούτο για το νέο μας Fiesta S2000. Προηγηθήκαμε από την πρώτη μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή και δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα, το οποίο είναι άκρως ενθαρρυντικό για νέο αυτοκίνητο. Ο Mikko οδήγησε ακριβώς στο ρυθμό που έπρεπε για να νικήσει και τα σχόλιά του θα είναι ζωτικής σημασίας στην περαιτέρω εξέλιξη του Fiesta.
«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα της M-Sport, για την προσπάθεια και αφοσίωσή της προκειμένου να μετατραπεί ένα αυτοκίνητο από ‘λευκό χαρτί’ σε νικητή του Monte Carlo Rally σε εννέα μόλις μήνες» πρόσθεσε ο Wilson.
Ο Gerard Quinn, υπεύθυνος αγωνιστικού της Ford Ευρώπης, δήλωσε: «Χαίρομαι που βλέπω το Ford Fiesta S2000 να κερδίζει σε μία τόσο αναγνωρισμένη διοργάνωση όπως το Monte Carlo Rally. Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο κέρδισε στο αγωνιστικό του ντεμπούτο αποτελεί περίτρανη απόδειξη για τη συνεχιζόμενη ισχυρή σχέση μεταξύ Ford και M-Sport όπου οι εταιρίες μοιράζονται την πλούσια τεχνογνωσία τους στη δημιουργία προηγμένων αυτοκινήτων. Η δύναμη και η αξιοπιστία του Fiesta δρόμου αποτέλεσαν την τέλεια βάση για την εξέλιξη του Fiesta S2000».