Ι.F Motorsports

Thursday, October 8, 2009

Kubica ξανά στην ομάδα της Renault F1

Η Renault F1 ανακοινώνει την ένταξη του Robert Kubica, σαν εργοστασιακό οδηγό της ομάδας για το πρωτάθλημα του 2010. Πρωταθλητής στο θεσμό ‘World Series by Renault’ το 2005, ο Robert Kubica έχει λάβει μέρος σε 55 grands prix της F1 με τα χρώματα της BMW-Sauber, έχοντας ανέβει οκτώ φορές στο βάθρο.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που θα έχουμε τον Robert Kubica στην ομάδα της Renault F1, για την επόμενη σεζόν. Πρόκειται για έναν από τους πλέον ταλαντούχους πιλότους της εποχής.

Το εξαιρετικά επιθετικό και σταθερό οδηγικό του στυλ, τον έφερε πολύ κοντά στη διεκδίκηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος οδηγών την περσινή χρονιά, και είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην υλοποίηση των στόχων της ομάδας» δήλωσε ο Bob Bell, νέος διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας.

Η έλευση του Robert Kubica στην ομάδα της Renault F1, είναι συνέχεια της αποχώρησης του Fernando Alonso, όπως αυτή ανακοινώθηκε επίσημα στις 30 του Σεπτεμβρίου. Ο 24χρονος Πολωνός πιλότος ξεκίνησε την καριέρα του λαμβάνοντας μέρος στο Ιταλικό πρωτάθλημα Φόρμουλα Renault 2.0, και ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Φόρμουλα Renault 2.0 του 2002. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο πρόγραμμα Οδηγικής Εξέλιξης της Renault (Renault Driver Development / RDD), ένα πρόγραμμα εύρεσης νέων ταλέντων, ακολουθώντας όλες τις φάσεις εξέλιξης την επόμενη χρονιά. Το 2005, έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5, σημειώνοντας 4 νίκες και 3 pole positions, γεγονός που του χάρισε τον τίτλο του πρωταθλητή στο τέλος της χρονιάς. Το 2006 γίνεται εργοστασιακός οδηγός στην αγωνιστική ομάδα της BMW-Sauber, με τα χρώματα της οποίας έλαβε μέρος σε 55 Grand Prix συγκεντρώνοντας 129 βαθμούς.

Renault