Ι.F Motorsports

Wednesday, February 13, 2008

Fabia S2000

Η πολύχρονη ιστορία της Skoda στο μηχανοκίνητο αθλητισμό συνεχίζεται. Η διοίκηση της SkodaAuto ενέκρινε το πλάνο ανάπτυξης του νέου rally car που θα βασίζεται στη Fabia 2ης γενιάς και πρόκειται να λανσαριστεί στις αρχές του νέου έτους.

H Skoda Auto έχει ξεκίνησει ήδη τις δοκιμές εξέλιξης της αγωνιστικής έκδοσης της Fabia. Σχεδιασμένη για να συμμετέχει στην κατηγορία Super 2000 η Fabia S2000 πληρεί τις προδιαγραφές της FIA αφού εφοδιάζεται με έναν 2-λιτρο ατμοσφαιρικό, 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα, κιβώτιο 6 ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης με τρία μηχανικά διαφορικά.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο Dr. Eckhard Scholz, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda Auto, υπεύθυνος για την τεχνολογική ανάπτυξη, ανέφερε: «Το έτος 2008 θα είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη και δοκιμή του νέου αυτοκινήτου της Skoda που θα ανήκει στην κατηγορία S2000 η οποία αναμένεται να είναι η πιο ελκυστική κατηγορία στο τομέα των rally τα προσεχή έτη. Στόχος της SkodaAuto είναι η ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου που θα είναι διαθέσιμο για περισσότερες ομάδες ή για νέους ταλαντούχους οδηγούς τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Η ημερομηνία που θα είναι διαθέσιμη η Fabia Super 2000 για αγωνιστική χρήση εξαρτάται από την πρόοδο των σχετικών δοκιμών καθώς και από την εξέλιξη της τελικής πιστοποίησης του αυτοκινήτου».

Ο Martin Lauer, διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας της Skoda Auto πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «Η ιστορία της Skoda που ξεπερνά τα 100 χρόνια εμπλοκής στην ανάπτυξη αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, είναι μοναδική και είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε αυτή την παράδοση με την ανάπτυξη της Fabia Super 2000. Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα αποτελέσει επιτυχημένη συνέχεια της αγωνιστικής δράσης της Μάρκας γιατί οι αγώνες αυτοκινήτου είναι δημοφιλείς παγκοσμίως και αποτελούν σημαντική ευκαιρία προβολής της γκάμας των αυτοκινήτων μας».

Πηγή: Skoda