Ι.F Motorsports

Saturday, May 9, 2009

WTCC - 1st Race Marrakech

Η Chevrolet έγραψε ιστορία το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μαρόκο, καθώς το Cruze πήρε τις δύο πρώτες νίκες στην αγωνιστική του καριέρα, στον πρώτο αγώνα WTCC που έλαβε χώρα στην Αφρική: ο Rob Huff σημείωσε την πρώτη του νίκη, αφού επικράτησε στον 1ο αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ Nicola Larini διπλασίασε τις πρωτιές στο βάθρο όταν κατέκτησε επάξια την πρώτη του, πολυαναμενόμενη νίκη στο 2ο αγώνα, δίνοντας μάχη σώμα με σώμα. Η μέρα αποδείχτηκε λιγότερο τυχερή για τον Alain Menu, ο οποίος τερμάτισε 7ος στον 1ο αγώνα και ενεπλάκη σε ατύχημα στο 2ο αγώνα.

Αυτό το αξέχαστο Σαββατοκύριακο για τη Chevrolet περιλάμβανε επίσης την τρίτη θέση του Rob στο 2ο αγώνα και την έκτη θέση του Nic στον 1ο αγώνα, που έρχονται να προστεθούν στην pole position του Rob και στους ταχύτερους καταγεγραμμένους γύρους και στους δύο αγώνες (με τους Rob και Alain αντίστοιχα). Σε τρεις μόλις αγώνες, το νέο Cruze αποδείχτηκε ότι έφτασε σε άριστο επίπεδο ανταγωνιστικότητας, χάρη στην έξοχη προσπάθεια της ομάδας και στη σημαντική πρόοδο που πέτυχε από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στη Νότια Αμερική.

Rob Huff (1ος/3ος): « Ήταν μια θαυμάσια μέρα και το αυτοκίνητο ήταν απλά φανταστικό όλο το Σαββατοκύριακο. Στον 1ο αγώνα, ξεκινώντας από την pole position, ήξερα ότι αν μπορούσα να διατηρήσω τη γραμμή μου είχα ένα μικρό πλεονέκτημα, επομένως το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς είχε γίνει. Αυτό συνέβη, και όταν βρέθηκα στην πρώτη θέση, η προσπάθειά μου επικεντρώθηκε στο να αποφύγω υπερθέρμανση των φρένων, που ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στη συγκεκριμένη πίστα. Από τον 4ο γύρο η θερμοκρασία των φρένων ανέβαινε πολύ, αλλά το πρόβλημα ήταν κοινό για όλου, και ευτυχώς τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ. Ο 2ος Αγώνας ήταν πιο ζωηρός, κατάφερα να προσπεράσω ένα SEAT στην εκκίνηση και άλλο ένα αργότερα, και στη συνέχεια κέρδισα δύο ακόμα θέσεις, όταν οι Jorg Müller και Alain αντιμετώπισαν προβλήματα, και κατάφερα να τερματίσω πάλι στο πόντιουμ. Είμαι πολύ ευτυχής για την ομάδα, για το Nicola και για μένα τον ίδιο».

Nicola Larini (6ος/1ος): «Επιτέλους! Περίμενα τόσο πολύ γι’ αυτή την πρώτη νίκη με τη Chevrolet που αδυνατώ να το περιγράψω! Είναι απλά φανταστικό για μένα και για όλη την ομάδα. Ο 1ος Αγώνας κύλησε ομαλά, στο 2ο Αγώνα έκανα μια καλή εκκίνηση και όταν ο Jorg Müller και ο Alain ακούμπησαν στο σικέιν, κατάφερα να περάσω τον Alain, ο οποίος είχε χάσει ταχύτητα και την ιδανική γραμμή. Μετά έκανα στενή επίθεση στον Müller, ήμουν ταχύτερος από αυτόν, αλλά η προσπέραση ήταν σχεδόν αδύνατη σ’ αυτή την πίστα, γι’ αυτό συνέχισα να πιέζω μέχρι που έκανε ένα μικρό λάθος. Μόλις πέρασα μπροστά, απλά πίεσα όσο περισσότερο μπορούσα. Ήθελα διακαώς να κερδίσω σ’ αυτό τον αγώνα».

Alain Menu (7ος/17ος): «Δεν ήμουν πολύ τυχερός, αλλά είμαι ευχαριστημένος με την επιτυχία της ομάδας. Στον 1ο αγώνα, δεν συνέβησαν πολλά και απλά προσπάθησα να διατηρήσω την 7η θέση. Στο 2ο αγώνα, δοκίμασα να επιτεθώ στον Müller στο σικέιν, αλλά γλίστρησα προς το εξωτερικό της στροφής και ακούμπησα ελαφρώς στον Nicola ξαναμπαίνοντας στην πίστα. Το αυτοκίνητο υπέστη κάποιες ζημιές και αναγκάστηκα να πάω στα pits για επισκευή και αλλαγή ελαστικών. Στη συνέχεια, λειτούργησε άψογα, με αποτέλεσμα να σκοράρω τον ταχύτερο γύρο του αγώνα».

Mark Busfield: «Όπως είναι φυσικό, είμαστε πολύ ευτυχείς με τα σημερινά αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύεται ότι είμαστε ανταγωνιστικοί, κυρίως όταν βρισκόμαστε σε πίστες νέες για όλους και ότι δουλέψαμε καλά τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό, πιστεύω, είναι το πραγματικό ξεκίνημα της σεζόν μας».

Eric Nève: «Μετά την Pau, το Πόρτο και το Μακάο, είναι θαυμάσιο να προσθέτουμε το Μαρακές στη συλλογή νικών μας σε ασφάλτινα σιρκουί. Το να βλέπουμε το νέο Cruze να κερδίζει τόσο γρήγορα μετά το ντεμπούτο του είναι μεγάλη ικανοποίηση. Είχαμε μερικά προβλήματα σε Curitiba και Puebla, αλλά η ομάδα αντέδρασε τέλεια. Πολλές εξελίξεις και δοκιμές έγιναν μεταξύ Puebla και Μαρακές: αυτό απέδωσε και είναι μία έξοχη ανταμοιβή για όλους στην ομάδα. Απολαύσαμε θερμή υποδοχή και άφθονη υποστήριξη από τη Chevrolet Morocco που προετοιμάζει το λανσάρισμα του Cruze στην αγορά. Χαιρόμαστε που τους προσφέρουμε τέτοια αποτελέσματα, τα οποία σίγουρα θα βοηθήσουν στις πωλήσεις του νέου αυτοκινήτου».

ΜΑΡΑΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΑΓΩΝΑ

1. R Huff Chevrolet Cruze 12 γύροι σε 24m04s240

2. G Tarquini SEAT León TDI +1s729

3. J Gené SEAT León TDI +5s583

4. Y Muller SEAT León TDI +7s044

5. N Larini Chevrolet Cruze +8s577

6. A Menu Chevrolet Cruze +9s043


ΜΑΡΑΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΑΓΩΝΑ

1. N Larini Chevrolet Cruze 13 γύροι σε 27m29s960

2. Y Muller SEAT León TDI +1s399

3. R Huff Chevrolet Cruze +1s778

4. J Müller BMW 320si +2s728

5. G Tarquini SEAT León TDI +3s068

17. A Menu Chevrolet Cruze +3 γύροι


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 6ο ΑΠΟ ΤΟΥΣ 24 ΓΥΡΟΥΣ ΤΟΥ WTCC

1. Y Muller (SEAT), 43 βαθμοί 2. G Tarquini (SEAT), 31 3. R Rydell (SEAT), 30 4. J Gené (SEAT), 24 5. A Farfus (BMW), 23 6. R Huff (Chevrolet), 16 ... 8. N Larini (Chevrolet), 14 ...14. A Menu (Chevrolet), 2 κ.λ.π.


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 6ο ΑΠΟ ΤΟΥΣ 24 ΓΥΡΟΥΣ ΤΟΥ WTCC

1. SEAT, 93 βαθμοί 2. BMW, 64 3. Chevrolet, 51 4. Lada, 24.


ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Στη Γαλλία, Pau, 16-17 Μαΐου 2009.


Chevrolet