Ι.F Motorsports

Thursday, June 18, 2009

Citroen - Ράλι Ακρόπολις (11 – 14 Ιουνίου 2009)

Ξεκινώντας από την 17η θέση ο μοναδικός στόχος για τους Dani Sordo – Marc Marti ήταν να τερματίσουν συλλέγοντας όσον το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για τη Citroën στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Φτάνοντας στο Λουτράκι για το service, ο Sordo ήταν συγκεντρωμένος σε αυτό τον στόχο. «Ποτέ δεν είναι εύκολο να τρέχεις απόλυτα συγκρατημένος, όμως δεν πρέπει να πάρω κανένα ρίσκο. Μένω στο κέντρο του δρόμου χωρίς να πιέζω και κάποιες φορές νιώθω σα να βρισκόμαστε στις αναγνωρίσεις».
H σημαία του τερματισμού βρήκε τους Sordo – Marti στη δωδέκατη θέση προσφέροντας στην ομάδα τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.
Μετά την έξοδο και εγκατάλειψη των Sébastien Loeb – Daniel Elena στην πρώτη ειδική της δεύτερης ημέρας του αγώνα, το δεύτερο πλήρωμα της Citroën Total World Rally Team έκανε ότι καλύτερο για την ομάδα.
«Οι Dani και Marc έκαναν άψογα τη δουλειά τους», δήλωσε ο μάνατζερ της ομάδας Sven Smeets. «Οι βαθμοί που συνέλεξαν είναι πιο πολύτιμοι από ποτέ με δεδομένο την υψηλή συγκομιδή των αντιπάλων μας. Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα στην Πολωνία για να επιστρέψουμε στις νίκες».
Καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων, το service park της Citroën δέχθηκε πολλούς επισκέπτες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την προσπάθεια της ομάδας, να συζητήσουν με τα μέλη της και να παρακολουθήσουν το service του αγωνιστικού C4. Μεταξύ άλλων, ήρθαν φοιτητές από το τμήμα μηχανολόγων και αεροναυπηγών μηχανικών και ηλεκτρολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλη του ελληνικού Citroën Club, διανομείς με πελάτες και VIPs κλπ. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Citroën Junior Team στο φετινό ράλι Ακρόπολις με τους Ogier – Ingrassia να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο του WRC και τους Rautenbach – Barritt να τερματίζουν στην πέμπτη θέση. Παράλληλα τα βλέμματα του κοινού τράβηξε ο θεαματικός Evgeny Novikov που κατάφερε να κερδίσει τέσσερις ειδικές.