Ι.F Motorsports

Thursday, January 10, 2008

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια FORD παρουσιάζει τα νέα χρώματα του 2008 FOCUS RS WORLD RALLY CAR

Η Ford Ευρώπης αποκάλυψε τη συναρπαστική νέα εμφάνιση του αυτοκινήτου με το οποίο θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA 2008, στο πλαίσιο παρουσίασης της ομάδας στο Autosport International Show, στο Birmingham.

Το Focus RS World Rally Car, που χάρισε στη Ford τον παγκόσμιο τίτλο των κατασκευαστών για δύο συνεχόμενες χρονιές, 2006 και 2007, απέκτησε μία εντυπωσιακή μοντέρνα εμφάνιση, η οποία έγινε το επίκεντρο της προσοχής, σήμερα, στη μεγαλύτερη ετήσια Ευρωπαϊκή έκθεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ανακοινώθηκε επίσης το νέο όνομα της ομάδας για το 2008, που θα είναι BP Ford Abu Dhabi World Rally Team.

Τη νέα ομάδα οδηγών με τους Mikko Hirvonen και Jari-Matti Latvala πλαισίωσαν ο νέος διευθυντής αγωνιστικού τμήματος της Ford Ευρώπης, Mark Deans, και ο διευθυντής ομάδας, Malcolm Wilson, κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του Focus RS WRC.

«Το Focus RS WRC ντύνεται με νέα, μοντέρνα χρώματα, που εναρμονίζονται άριστα με την αισθητική της BP Ford Abu Dhabi World Rally Team» εξηγεί ο Deans. «Αυτή είναι η πρώτη μας ολοκληρωμένη σεζόν σε συνεργασία με τη BP και τον Οργανισμό Τουρισμού του Abu Dhabi και η σημασία τους στο WRC πρόγραμμά μας αντανακλάται στο νέο όνομα της ομάδας και στην προεξέχουσα θέση τους στο αυτοκίνητο.

«Ασφαλώς, για μία επιτυχημένη συμμετοχή στο WRC, χρειάζονται πολύ περισσότερα από το χρώμα του αυτοκινήτου και το όνομα της ομάδας. Αλλά στις λίγες εβδομάδες από τότε που ανέλαβα το νέο μου ρόλο σαν διευθυντής αγωνιστικού έχω δει αρκετά για να πειστώ ότι μπορούμε και πάλι να είμαστε πλήρως ανταγωνιστικοί το 2008. Έχουμε μία ομάδα δυναμικών, νεαρών οδηγών που υποστηρίζεται από μία από τις πιο ενθουσιώδεις και σκληρά εργαζόμενες αγωνιστικές ομάδες, υπό την M-Sport, και ανυπομονώ για μία χρονιά που είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι επιτυχής» πρόσθεσε.

Ο Deans, εξάλλου, αιφνιδίασε τον Wilson, προσφέροντάς του ένα αντίγραφο του τροπαίου του κατασκευαστών για το 2007 FIA WRC, εκ μέρους της Ford Ευρώπης. «Ήταν μία εκπληκτική χειρονομία και πραγματικά την εκτίμησα» δήλωσε ο Wilson. «Με έκανε να ξαναθυμηθώ πόσο θαυμάσια χρονιά ήταν το 2007 για τη Ford στο WRC».

«Αυτά, όμως, είναι παρελθόν και τώρα είμαστε απόλυτα επικεντρωμένοι στη σεζόν του 2008. Στα πρόσωπα των Mikko και Jari-Matti έχουμε δύο νεαρούς οδηγούς που διψάνε για ανταγωνισμό, αλλά παράλληλα διαθέτουν πλούσια εμπειρία, παρά την ηλικία τους, και ανυπομονώ να τους δω να εξελίσσονται περαιτέρω κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Khalid Al Qassimi από το Abu Dhabi έχει ένα πλήρες πρόγραμμα 10 αγώνων με ένα τρίτο Focus RS WRC και ευελπιστώ να τον δω να αποκτά ακόμα περισσότερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια της χρονιάς» πρόσθεσε ο Wilson.


Πηγή: Ford