Ι.F Motorsports

Wednesday, September 24, 2008

WTCC Imola - Honda Accord

Είναι η πρώτη φορά που το Accord Super 2000, ένα αυτοκίνητο που ετοίμασε και εξέλιξε η JAS Motorsport, κερδίζει σε αγώνα WTCC, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα την πρώτη νίκη για τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Ο Thompson πήρε επάξια τη νίκη μετά από ένα Σαββατοκύριακο όπου ο Βρετανός οδηγός και το αυτοκίνητο πήγαιναν ολοένα και καλύτερα. Αφού ολοκλήρωσε ένα φανταστικό πρώτο αγώνα που τον ανέβασε στο πόντιουμ, στη συνέχεια οδήγησε και πάλι εξαιρετικά κατακτώντας τη νίκη.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους σχετίζονται με την ομάδα, γιατί φέτος είχαμε πολλές μέτριες στιγμές. Αυτή η νίκη μας βοηθά να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Νιώθω περήφανος καθώς είμαι ο πρώτος οδηγός που κερδίζει για τη Honda. Πραγματοποίησα μία θαυμάσια δεύτερη εκκίνηση, γιατί η πρώτη μείωσε τις πιθανότητές μου να κερδίσω στον πρώτο αγώνα. Ανέκαθεν είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου την αίσθηση ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε έναν αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο. Τερματίζοντας είχα ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Τώρα θα συγκεντρωθούμε στους αγώνες που έχουν απομείνει. Η Monza θα δοκιμάσει τις αντοχές μας. Για να δούμε λοιπόν τι θα συμβεί στους άλλους δύο αγώνες».

Η νίκη στην Imola αποδεικνύει για μία φορά ακόμα την ανταγωνιστικότητα του Accord στους κορυφαίους Αγώνες Αυτοκινήτων Τουρισμού, και αποτελεί συνέχεια των έξοχων επιδόσεων που ήδη σημειώθηκαν το 2008, είτε στο Σουηδικό Πρωτάθλημα (3 νίκες από τον Thed Bjork), τον Δανικό Πρωτάθλημα (1 νίκη από τον James Thompson) και το Ιταλικό Πρωτάθλημα (2 νίκες από τον Massimo Arduini).

Honda