Ι.F Motorsports

Wednesday, March 5, 2008

2008 WRC Citroen - 58ο Ράλι Μεξικού (28 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου, 2008)

Η τελευταία ημέρα του 3ου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι του 2008, βρήκε τους Sébastien Loeb, Daniel Elena και τη Citroën, να κατακτούν την 3η συνεχόμενη τους νίκη στον αγώνα του Μεξικό. Το hat-trick τους φέρνει μόλις ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος των οδηγών, και την Citroën να καλύπτει κάπως το χαμένο έδαφος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

"Η τελευταία ημέρα περιλάμβανε λίγο περισσότερα από 60 αγωνιστικά χιλιόμετρα, σε τρεις ειδικές διαδρομές, και μία τελική προσπάθεια στην υπερ-ειδική στο León," σχολίασε Sébastien Loeb. "Παρά το γεγονός ότι τερματίσαμε πρώτοι στο προηγούμενο σκέλος, ξεκινήσαμε με μεγάλη προσοχή το σημερινό σκέλος, εξαιτίας των δεδομένων κινδύνων που αντιμετωπίζει κανείς με το να ξεκινάει πρώτος, όπως το να καθαρίζουμε τον δρόμο, τα κλαταρίσματα κλπ."

Παρά τους ενδοιασμούς τους οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές έβγαλαν την ημέρα αλώβητοι και η ακύρωση της μεγαλύτερης ειδικής του αγώνα (SS18) για λόγους ασφαλείας, δεν τους ανησύχησε ιδιαίτερα. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι η 38η νίκη σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος για τον Sébastien Loeb και τον Daniel Elena, οι οποίοι γνώρισαν την υποδοχή ηρώων από όλα τα μέλη της ομάδας της Citroën Sport κατά την είσοδό τους στο service park στο Poliforum.

"Είμαι ενθουσιασμένος που κερδίσαμε σήμερα," δήλωσε γεμάτος χαρά ο Sébastien Loeb μόλις ανέβηκε στο βάθρο. "Μετά τη μηδενική συγκομιδή βαθμών από τον αγώνα στη Σουηδία, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να ανακάμψουμε άμεσα. Δεν ήταν εύκολο και όπως συμβαίνει συνήθως στο Μεξικό, ξεκινήσαμε άσχημα, παρόλα αυτά όμως ο αγώνας εξελίχθηκε θαυμάσια για εμάς ! Είναι ο τρόπος που νίκησα που μου αρέσει περισσότερο και αυτό γιατί ήρθε μετά από ένα καλό αγώνα. Το κενό του Marcus Grönholm, καλύφθηκε ήδη από έναν άλλο Φιλανδό, οποίος είναι και νεότερος και το ίδιο αποφασισμένος με εκείνον. Νομίζω ότι θα έχουμε μερικές καλές μονομαχίες φέτος και αυτό μου πηγαίνει μια χαρά !

Όσον αφορά τις σκληρές ειδικές αυτού του Σαββατοκύριακου, η Pirelli έκανε σοφή επιλογή διαλέγοντας σκληρές γόμες, ώστε να περιοριστούν τα κλαταρίσματα. Ευτυχώς δεν είχαμε κανένα, αλλά έπρεπε να ρυθμίσουμε το στήσιμο του αυτοκινήτου, ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερη πρόσφυση. Η ομάδα ανταποκρίθηκε περίφημα και οι χρόνοι που γράψαμε με το C4 WRC, μας δίνουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για το υπόλοιπο της χρονιάς."


Οι Dani Sordo και Marc Martí έγραψαν μερικούς εξαιρετικούς χρόνους, φέρνοντας τελικά την Citroën C4 στην 17η θέση της τελικής κατάταξης. "Εφόσον καταφέραμε να ξεπεράσουμε την απογοήτευση της 1ης ημέρας, πρωταρχικό μου μέλημα ήταν να βρω το ιδανικό στήσιμο του αυτοκινήτου. Μόλις αισθάνθηκα την ίδια σιγουριά που αισθανόμουν και στη Σουηδία, ο πρώτος χωμάτινος αγώνας του πρωταθλήματος αποτέλεσε ένα ακόμα ενθαρρυντικό σημάδι για το υπόλοιπο της χρονιάς."

"Η σημερινή νίκη είναι μια ανταμοιβή για όλους στην Citroën Sport, και όλοι έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή, από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα." Δήλωσε ο Olivier Quesnel. "Εργαστήκαμε σωστά και πετύχαμε το ιδανικό στήσιμο για την C4 για τις ειδικές συνθήκες των Μεξικανικών ειδικών διαδρομών και πετύχαμε ένα τόσο αποτελεσματικό συνδυασμό. Ο Sébastien Loeb και ο Daniel Elena απέχουν πλέον ένα βαθμό από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος των οδηγών και η Citroën έχει πλέον σταθεροποιήσει την διαφορά της στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των κατασκευαστών. Η πρώτη θέση του Sébastien Loeb συνοδεύτηκε και από την επίδοση των Sébastien Ogier/Julien Ingrassia, οι οποίοι οδήγησαν ένα Citroën C2 Super 1600, στην πρώτη θέση της κατηγορίας FIA Junior WRC. Το πλήρωμα που υποστηρίζεται από την ομάδα Equipe de France FFSA κέρδισε στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία, πράγμα που θεωρείται αληθινό επίτευγμα."


Citroen